Teknisk analyse

FinansKim - læs - arbejd - lær

Teknisk analyse

Teknisk analyse er en analyse, som tager udgangspunkt i gamle kursdata, og forsøger at bruge dem til at gætte på fremtiden. Umiddelbart lyder det som det rene sludder, men der er alligevel tegn på, at det virker. Min viden bygger på en bog omkring teknisk analyse af Martin J. Pring, som er fra 1980 og oversat til dansk i 1986. Jeg ved ikke, hvorfor det virker, men det giver nogle gode indikatorer.

Alle kender Wall Street krakket i 1929. I bogen arbejdes der med bl. a. aktieindeks og deres cykler. Det findes en lang række cykler, som opstår med jævne mellemrum. 41 mdr. er den korteste og mest upålidelige, så er der 9 år, 18 år, 54 år og 72 år. Prøv at lægge 72 til 29. Hvornår var det lige IT- boblen fandt sted?

Der findes nogen teknikker, som ser på glidende gennemsnit. Udtryk, som goldencross eller deathcross, er helt normalt, og de reagerer på disse. Der kan også ses på prismønstre, flag, udmattelsesgab og meget mere.

Jeg vil ganske kort gennemgå på simpel vis nogle af disse teknikker, som jeg selv anvender. Du skal dog vide, at aktiekurser sjældent stiger helt op i himmelen eller helt ned i dybet. Det tager altid tid, med modreaktioner undervejs. Fanger du trenden, så kan der være store penge at tjene – enten ved at købe eller shorte (sælge nogen aktier, man ikke har)

Det vigtigste er at huske at vente på signalerne i stedet for at gætte på, hvornår de opstår.

27/3-2013